Problem du kan stöta på vid Drupal uppdateringar

Jag satt nyligen och uppdaterade gamla Drupal siter, någon så gammal som Drupal 7.0 (vid skrivande stund finns 7.33) från januari 2011. Så självklart stötte jag på en hel del problem. 

Nedan är hur jag löste vissa problem jag stötte på.

Hur börjar du?

Börja med att sätta upp en kopia på live-sidan, db+kodbas i en utvecklingsmiljö där du kan använda dig av Drush. Du kan göra en uppdatering utan men det är inget jag tänker gå in på hur du gör.

Efter du satt upp utvecklingsmiljön, öppna en terminal och gå till din Drupal installation.

Därefter kör du kommandot:

$ drush up

Drush kommer nu kolla igenom din installation, hitta allt som behöver uppdateras och sen (efter ditt bekräftande) att ladda ner samt installera alla uppdateringar åt dig, samt även databasuppdateringar. 

Problem?

Trasiga taxonomy fält i en view

Detta är något jag stötte på i ett antal view, dessa behöver du helt enkelt skapa om i de views där de använts.

Features vill inte exportera vissa views

Jag stötte på detta på några av de views jag försökte få ut till en feature som kunde installeras på live-siten efter uppdateringen, lösningen på detta var att använda views inbyggda  export/import funktion. Exportera view efter du ändrat den från din utvecklingsmiljö och importera den sedan på live-sidan efter du uppdaterat.
Tänk även på att spara viewn efter importen.

Node reference fält slutar att fungera i views.

Sidan jag körde detta på använde en väldigt tidigt version av både views samt Field Reference. För att få det att funka, aktivera modulen "Reference".

Innehåll i views ser inte ut som stilmallen(css)

Views hade uppdaterat hur den skrev ut DOM på en av sidorna jag uppdaterade. Lösningen blev att hitta regler och sätta klassar som hade funnits innan för hur viewn skriver ut ett visst fält.

Panel page manager

Om du stöter på att några av dina paneler slutar visas, exempelvis om du har gjort ett urval på att visa denna typ av panel på den här noden om den har taxonomy term xxx, kolla så regeln fungerar, iom att taxonomy termer verkar ha ändrat sig en del genom versioner så kan det vara trasiga senare.

JS som använder data från views

Kolla igenom så att dessa funkar, iom att views ändrat hur DOMen skrivs ut så kan du komma behöva skriva om dina JS filer som bygger på DOM från views.

Gamla moduler, ex field_slideshow

Vissa äldre moduler som använder sig av js libraries, ex Field Slideshow har problem när man installerar den senaste  versionen av js-biblioteket. Försök hitta äldre versionen av bibloteket och testa dig fram tills du hittar en varsion som den inte varnar om i "status report".


Publicerad: 2014-11-19 21:25:00

Andra artiklar

Nedan finner du ett urval av ett noga slumpartade artiklar som skall få dig att vilja läsa mer. 


Kommentarer